Povezane vijesti
  
4. SAJAM vježbeničkih tvrtki u Varaždinu

4. SAJAM vježbeničkih tvrtki u Varaždinu

U utorak, 10. travnja 2018. god. održao se 4. Sajam vježbeničkih tvrtki u Gospodarskoj školi u Varaždinu gdje su nastupile mnogobrojne vježbeničke tvr...

PLAĆE Ovo je 25 tvrtki u Hrvatskoj s najvećim plaćama

Financijska agencija objavila je popis 25 tvrtki s najvećim plaćama u Hrvatskoj za 2016. godinu. Na prvom je mjestu Microsoft Hrvatska s prosječnom neto plaćom od 49.832 kune neto i 52 zaposlenih. Slijede tvrtke AstraZeneca s 40.268 kuna, Industrieservice s 36.673 kune te Oracle Hrvatska s 35.900 kuna.

Prvih šest tvrtki koje prednjače po visini plaće svojih radnika strane su tvrtke, a prva domaća se našla na sedmom mjestu. To je Adris Grupa d.d. sa sjedištem u Rovinju koja ima 36 zaposlenih s prosječnom plaćom od 34.855 kuna, pišu 24sata.

Na listi se ne nalaze banke, osiguranja i financijske institucije, a podaci ne uključuju niti subjekte koji nisu obveznici poreza na dobit (neprofitne organizacije kao što su državni zavodi, vjerske zajednice, političke stranke, sindikati, komore, udruge građana, zaklade i fundacije, zatim državne i javne službe, tijela državne, regionalne i lokalne uprave, HNB itd.).

Većina tvrtki s najvišim plaćama je u stranom vlasništvu.

Prema podacima FINE u prošloj su godini poduzetnici obveznici poreza na dobit, bez banaka, osiguravajućih društava i ostalih financijskih institucija, zapošljavali 853 110 radnika i obračunali prosječnu mjesečnu neto plaću od 5.140 kn, što je nominalno 1,8 % više nego 2015. godine (uslijed smanjenja potrošačkih cijena od 1,1 %, to je realno povećanje od 2,9 %).

Najveće plaće ostvarili su radnici iz područja opskrbe  električnom energijom, plinom, parom i klimatizacija. Slijede sektori rudarstva i vađenja, informacija i komunikacija, financijskih djelatnosti i djelatnosti osiguranja, poslovanja s nekretninama, te stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Reakcije na novi skandal ne prestaju: Šešelja osudili hrvatski političari i podržali radikalnu odluku hrvatske delegacije
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.