OBRTNIČKA KOMORA Povoljnije do majstorskog ispita

Još deset dana je preostalo za prijavu kandidata koji će u jesenskom roku polagati majstorske ispite u organizaciji Obrtničke komore Međimurske županije.

Položen majstorski ispit uvjet je za otvaranje obrta većine djelatnosti i jedan od uvjeta za dobivanje dozvole (licence) za izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja (obvezan i za obrte i za poduzeća), a posjedovanje licence omogućava i uključivanje u mjere koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje.

U ovom trenutku, u Obrtničkoj komori Međimurske županije majstorski ispit se može polagati u 32 različita obrtnička zanimanja.

Cijena majstorskog ispita od 2.600,00 kuna može se smanjiti za čak 80% zahvaljujući Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta koje kroz Otvoreni javni poziv za Program „Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo“ sufinancira polaganje majstorskih ispita i ispita o stručnoj osposobljenosti te dobivanje dozvole (licence) za izvođenje praktične nastave.

Detaljne informacije možete saznati u Obrtničkoj komori Međimurske županije, na broj telefona 040 313 971 odnosno putem e-maila: obrazovanje-ck@hok.hr. Kontakt osoba je stručni suradnik Robert Varga.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Sluškinje pred Vladom: 'Dok mi ovdje stojimo, žene ginu'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.