OBRTNIČKA KOMORA O upisima u srednje škole i obrtničkim zanimanjima

Prezentacijom obrtničkih zanimanja roditeljima učenika završnih razreda III. Osnovne škole Čakovec, Stručna služba Obrtničke komore Međimurske županije započela je s ovogodišnjim aktivnostima vezanim uz promociju obrtničkih zanimanja.

Zbog činjenice da su roditelji najčešće oni koji usmjeravaju i svom djetetu odabiru školu u kojoj će nastaviti daljnje školovanje, u prvoj fazi promotivnih aktivnosti će se na roditeljskim sastancima dati informacije o upisima u srednju školu, o stanju na tržištu rada, zapošljavanju i potrebama gospodarstvenika te mogućnostima stipendiranja, dok će druga faza obuhvatiti interaktivni rad s učenicima, školama i obrtnicima.

Tako je na prvoj u nizu informativnih radionica Tena Kovač, profesionalna savjetnica iz čakovečkog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, govorila o profesionalnoj orijentaciji, potrebi prepoznavanja želja i mogućnosti vlastitog djeteta, te o uvjetima koje treba zadovoljiti pri upisu u željenu srednju školu, dok se Robert Varga, tajnik Obrtničke komore Međimurske županije osvrnuo na nastavak školovanja u srednjim strukovnim školama, brojne mogućnosti stipendiranja učenika obrtničkih zanimanja, mogućnostima bržeg zapošljavanja po završetku školovanja, odnosno otvaranju vlastitog obrta i financijskoj neovisnosti.

Slijedeća informativna radionica je u Osnovnoj školi Nedelišće. Ravnatelji, pedagozi i razrednici koji su zainteresirani za dodatne informacije o upisima u srednje škole i promociju obrtničkih zanimanja, mogu se javiti u Obrtničku komoru Međimurske županije, na 313 971.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Žrtva silovanja nakon 11 dana napokon vidjela svoje dijete: sud joj oduzeo sina i dodijelio ocu kojeg niti ne zna
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.