Povezane vijesti
MLADI VOZAČI opet drže neslavni rekord

MLADI VOZAČI opet drže neslavni rekord

Nažalost, opet se potvrdilo kako su i zakonodavci i policajci 'prokleto u pravu' što posebno na oku drže mlade vozače. Martinje, blagdan i svetkovina...

MARTINJE u obiteljskom podrumarstvo Cmrečnjak u Svetom Urbanu

Kako i priliči, najradosniji vinarsko-vinski blagdan ili običaj Martinje prvo je proslavljen u Svetom Urbanu, tom biseru međimurskog i hrvatskog vinogradarstva i vinarstva i to na najprestižnijoj destinaciji.

Prvo pravo međimursko Martinje u novoj vinarskoj godini proslavljeno je u ponedjeljak (jučer) na imanju Obitelji Cmrečnjak i ne bilo kakvo, neko do sada ne viđenom i doživljeno u ovom kraju, a obilježeno je 25. godišnjicom rada.

Rajko i Marta sa svojom djecom i obitelji te zaposlenicima, okupili su više od sto ljudi koji su se fino razmjestili po podrumima i velebnoj i za ovu prigodu posebno uređenu kušaonicu. A u podrumima, sama kvalitetna i vrhunska vina s kojima su se gosti vrlo lako i brzo sprijateljili, a poglavito s novim stanovnikom među svi ovim zlatnim, srebrnim, brončanim i platinastim vinima.

Taj novi stanovnik je brilijantan Merlot, koji je mnoge iznenadio, ali ne i jednu damu s crnom kosom koja je prepoznala vino koje nikoga, ali baš nikoga nije ostavilo ravnodušnim.

- Je, ovo je naš novi, točnije prvi Merlot iz istoimenog grožđa ubranog na Mađerkinom bregu, našoj novoj destinaciji, destinacija koja će ispisivati nove priče i povijest Vinarije Cmrečnjak, ponosno je rekao gazda Rajko.

A to je bio znak prvom čovjeku podrumarstva i marljivom sinu Marku da počinje točiti vino iznimne boje, grandioznog bukea i fantastičnog okusa. Kušačima se lica u trenutku zažariše, a jezici razvezaše i tako je započela sjano Martinje 2017. kod Cmrečnjakovih, koji u ničemu nisu škrtarili.

Nakon ukusne večere usta i grla tražila su okrijepu i pronađoše ga u mladom Rizvancu, kojeg mnogi proglasiše vinskim knezom podruma Cmrečnjak. Kako kod Cmrečnjakovih nitko nije bio slučajno i kako svi puno znaju o njihovom vinarstvu, tako su gotovo svi primijetili novi desing (dizajn) boca i etiketa, naravno moderan i dojmljiv.

Uradak je to tvrtke ReciDa, točnije Iveka Goričanca i Denisa Perčića, koji zaslužuju naklon do poda. Martinski obred ili ceremoniju predvodio je Davor Dretar Drele nenadmašiv majstor u ovakvim prilikama, na čije huncutarije ravnodušna nije ostala kolegica Sanja kao niti sve ostale ženske, pak su se supruzi, dečki i zamjenski muževi prepustili emocijama koje daju samo vina, ovaj puta Cmrečnjakova, kojima smo svi sudionici ovog događaja istinski zahvalili sa željama neka Sveti Martin biskup svaku kapljicu blagoslovi, a mi ćemo ih se potruditi sve ispiti.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Drugu godinu za redom u Lisinski dolazi Moskovski cirkus na ledu!
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.