LAG Međimurski doli i bregi osigurao 10 milijuna kuna za razvoj svojeg područja

U Ministarstvu poljoprivrede u srijedu, 16. veljače 2017. godine potpisani su ugovori o dodjeli 463.096.945,70 kuna za provedbu podmjere 19.2. 'Provedba operacija unutar CLLD strategije' (provedba LRS), podmjere 19.3. 'Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a« i podmjere 19.4. 'Tekući troškovi i animacija' iz PRR 2014. – 2020'.

Ugovore su LAG-ovima dodijelili ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ravnateljica APPRRR-a Matilda Copić.

Konačnim odabirom, temeljem prijavljenog projekta, 54 LAG-ova je odabrano za provedbu lokalnih razvojnih strategija za vrijeme trajanja PRR 2014. – 2020. među kojima je i Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi. Ugovor o dodjeli sredstava za LAG Međimurski doli i bregi potpisala je predsjednica Sanja Krištofić

LAG Međimurski doli i bregi na raspolaganje je Ugovorom dobio ukupno 10.170.580,14 kuna. Sredstva su namijenjena za provedbu Lokalne razvojne strategije LAG-a Međimurski doli i bregi, za tekuće troškove i animaciju te za projekte suradnje.

Konkretno, kroz provedbu lokalne razvojne strategije LAG će odabirati razvojne projekte iz programa ruralnog razvoja sa svojeg područja, a za to na raspolaganju ima 7.749.013,44 kuna. Ovakva decentralizacija sredstava temelji se na LEADER pristupu, tj. na pristupu „odozdo prema gore“.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Ginekolog i taekwondo trener: 'Želio sam pomoći djeci s Down sindromom, a grad mi je dodijelio derutan prostor'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.