CPU PRELOG Od obnovljenog otpada ostvarili prihod od 30 tisuća kuna

Sredinom 2017. godine tvrtka Pre-Kom iz Preloga otvorila je Centar za ponovnu upotrebu (CPU) u kojeg su uložili 400.000 kuna.

Oni su se prvi u Hrvatskoj uhvatili u koštac s glomaznim otpadom jer godišnje ovdje 30.000 stanovnika odbaci oko 400 tona glomaznog otpada od kojega se sada više od polovice 'spasi' te se prodaje po cijeni obnove.

- Prošlo je 7 mjeseci od otvaranja našeg Centra za ponovnu uporabu i korisnici se postepeno navikavaju na tu vrstu građevine za gospodarenje otpada, odnosno građevine kojom se sprječava nastanak otpada, javlja Pre-Kom na svojoj web stranici.

Za CPU Prelog ishodili su dozvolu za ponovnu uporabu, minimalne tehničke uvjete te su ukinuli status otpada za određene vrste glomaznog otpada koji se obnavlja u CPU. Kako navode, nisu dobili nikakvu potporu za izgradnju i rekonstrukciju njihovog CPU od strane resornog ministarstva te su cijelu rekonstrukciju odradili vlastitim sredstvima.

U prvih 7 mjeseci rada, u 2017. godini, prodano je robe za 29.958 kuna, a najveći udio prihoda odnosi se na razne proizvode - stalke, čaše, vreće i drugo, a prodano je i 57 komada stolova i stolica. U tablici možete vidjeti detaljniji prikaz ostvarenih prihoda.


(Izvor: Pre-Kom)

Na web stranici Centra za ponovnu upotrebu možete provjeriti što se sve nudi u njihovoj bogatoj ponudi.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Dvije godine od smrti popularnog glazbenika Princa: njegova smrt ostaje misterij!
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.