ČAKOVEC Besplatna edukacija za poduzetnike pred mirovinom

U Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje (Bana Josipa Jelačića 22a, Čakovec) u utorak, 20. veljače s početkom u 10 sati održat će se besplatna edukacija poduzetnika pod nazivom „Što s poduzećem nakon umirovljenja vlasnika: prepustiti ga djeci, prodati ili nešto treće?“

Edukacija je namijenjena vlasnicima malih i srednjih poduzeća koji su stariji od 55 godina. U Varaždinskoj i Međimurskoj županiji ih je tisuću, a njihova poduzeća zapošljavaju oko 16.000 ljudi.

Okupljenima će se obratiti:

• Mirela Alpeza, direktorica Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva

• Sandra Polanec Marinović, direktorica Regionalne razvojne agencije Međimurje

• Božena Gajica Uzelac, voditeljica Službe za poduzetničku infrastrukturu u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta

Na edukaciji će se analizirati što za tvrtku znači umirovljenje vlasnika te kako odabrati najbolje rješenje za prijenos poslovanja.

Poduzetnici mogu primijeniti različite načine izlaska iz poduzeća – od njegove prodaje zaposlenicima preko prodaje osobi izvan poduzeća ili drugom poduzeću te prijenosa upravljanja i vlasništva na članove obitelji do likvidacije poduzeća. Ekonomski stručnjaci ističu da gašenje poduzeća treba biti iznimka, a ne pravilo.

O svojim iskustvima i razmišljanjima o prijenosu poslovanja govorit će poduzetnici iz Varaždinske i Međimurske županije:

Sandra Trbović Senčar, direktorica tvrtke Senko

Pero Vidović, osnivač i direktor tvrtke Ambijenti

Đurđica Zagorec, osnivačica tvrtke Biovitalis

Ulaz na edukaciju za poduzetnike je besplatan, no zbog ograničenog broja mjesta, mole se predbilježbe putem internetske stranice www.cepor.hr.

Edukaciju organiziraju Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) te Regionalna razvojna agencija Međimurje (REDEA), a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta uz potporu Europskog fonda za jugoistočnu Europu.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Građani se pobunili zbog betonizacije plaže i gradnje nadomak mora: gradska vlast tvrdi da ne pogoduje pojedincima
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.