Z TVOJIH ROK Lidija Bajuk dobila Nagradu 'Zvonimir Golob'

Pjesnikinja, kantautorica i etnologinja Lidija Bajuk dobitnica je Nagrade 'Zvonimir Golob' za 2018. godinu, za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu, koju joj dodjeljuje Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.).

Nagrada joj pripada za pjesmu „Z tvojih rok“, a sastoji se od velike zlatne plakete. Pjesma je pisana specifičnom međimurskom kajkavštinom, visoko izbrušena izraza i slojevite strukture, a ljubav se u njoj ogleda na nekoliko razina.

Na natječaj koji kontinuirano organizira UHBDR91., svoje radove poslalo je 284 autora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Njemačke…, a pristiglo je više od osamsto pjesama.

Zbog velikog broja pristiglih radova prosudbeni sud u sustavu: Božica Jelušić, predsjednica, Josip Palada i Mladen Pavković odlučio je da se pohvale i radovi: Mirne Weber (Varaždin), Berke Nezić (Vodice), Aleksandra Horvata (Ludbreg), Stanka Zovka (Mostar) i Frančeske Liebmann (Vogau, Austrija).
Lidiji Bajuk nagrada će biti uručena 19. veljače u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu na obljetnicu rođenja Zvonimira Goloba (Koprivnica, 19. veljače, 1927. - Zagreb, 1. lipnja 1997.).
Prošlogodišnji dobitnik nagrade je pjesnik Drago Štambuk, javljaju iz Društva hrvatskih književnika.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Trump bi trebao na tečaj za rukovanje: Svijet našao novi razlog za rugati se američkom predsjedniku
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.