VELIKI USPJEH Ivan Mučić najbolji je mladi glazbenik na trombonu

Proglašeni su dobitnici ovogodišnjeg, šestog izdanja jedinog nacionalnog natjecanja otvorenog glazbenicima do 30 godina - Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, koje je u nedjelju, nakon tjedan dana, završilo u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Nagrade su se dodijelile u kategoriji glasovira, solo pjevanja, roga, trube, trombona i tube. Ranije danas pisali smo o odličnom uspjehu Međimurca Luke Buljana iz Novog Sela Rok koji je osvojio prvu nagradu u kategoriji trube. No, Luka nije jedini Međimurec s prvim mjestom na ovom natjecanju.

U kategoriji trombona, ocjenjivački sud u sastavu Prerad Detiček, Dario Teskera, Anton Grčar, Mario Šincek i Krunoslav Babić, najboljim je proglasio Ivana Mučića iz Dekanovca koji je time osvojio nagradu od 20 tisuća kuna. 

- Papandopulo natjecanje je naše najozbiljnije natjecanje. Puno bu Mure i Drave proteklo prije nego se ponovi ovakav uspjeh. I to dva Međimurca! - rekao nam je oduševljeni Ivan nakon osvojenog prvog mjesta. Ivan inače radi kao profesor trombona na Glazbenom učilištu 'Elly Bašić'.

Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo godišnja je manifestacija i platforma koja okuplja i priprema mlade umjetnike za niz velikih međunarodnih natjecanja koja se održavaju u Zagrebu. Natjecanje se održava u tri izlučna kruga - u drugi krug ulazi šest najbolje plasiranih natjecatelja, a u finalni po tri natjecatelja.

U svakoj se kategoriji dodjeljuju tri novčane nagrade te nagrada za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja, a svi nagrađeni dobivaju mogućnost nastupa na nizu hrvatskih festivala, kao i snimanja za fonoteku Hrvatske radiotelevizije.

Prvoplasirani iz svih kategorija nastupit će 26. listopada na svečanom koncertu u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Uroša Lajovica.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Planetarne zvijezde u kojima teče hrvatska krv: jedan od njih jučer je osvojio Super Bowl
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.