SNEŽANA HIŽMAN primljena u Društvo hrvatskih književnika

Društvo hrvatskih književnika na svojoj je 21. sjednici Upravnog odbora donijelo odluku o primanju Snežane Hižman u svoje članstvo. Ovim priznanjem Snežana Hižman iz Cirkovljana postala je prva književnica – članica Društva s područja Grada Preloga.

U trinaest godina aktivnog pisanja izdala je sedam tiskanih knjiga poezije i proze, jedanaest uglazbljenih pjesama, 2006. godine je inicirala i osnovala Udrugu Književni krug Prelog te je bila prva predsjednica u četverogodišnjem mandatu.

Dobitnica je brojnih priznanja kao što su  Plaketa Grada Preloga za 2009., Plaketa Hrvatskog sabora kulture 2014., Nagrade za inventivnost na 55. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera 2015. za „Domoči češnjak i njegov stronjski drug“, brončanu Diplomu Hrvatskog sabora kulture za  10- godišnji uspješan rad na širenju i razvoju hrvatske kulture 2016. i sada ovaj prijem u Društvo hrvatskih književnika.

Pjesme su joj tiskane u više Zbornika i to Krapina, Zelina, Marija Bistrica, Kaj Kustošija, Kajkavski kolendar Prelog, Književni krug Prelog, Društvo pisaca Hrvatskog sabora i drugo, javlja Prelog.hr.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Ono kad sanjkaš s mačkama na ramenima pa one ispadnu više cool od tebe
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.