Povezane vijesti
  
SUSRET zborova u Štrigovi

SUSRET zborova u Štrigovi

Dana 24. veljače 2017. u OŠ Štrigova bio je održan susret zborova u kojem je sudjelovao i naš zbor koji je vodila učiteljica glazbene kulture Andrea Š...

NAŠI SLAVUJI Međimurski zboraši izvrsni u Rovinju

50. izdanje Susreta hrvatskih pjevačkih zborova održano je 7.-8. listopada 2017. godine u Gradu Rovinju, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH. Uz Hrvatski sabor kulture, organizaciju Susreta ove godine potpomogli su Maistra d.d., Komorni zbor Rubino i Hrvatsko društvo skladatelja, dok su supokrovitelji bili Istarska županija, Grad Rovinj i Turistička zajednica Grada Rovinja.

Izbor zborova sudionika ovogodišnjeg Susreta rezultat je ukupno 13 selekcija unutar 9 županijskih smotri i 4 samostalna preslušavanja. Tako se na samom Susretu našlo 13 odabranih zborova.

S ponosom ističemo da je Zajednica HKUU Međimurske županije imala dva predstavnik i to zborove: Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca i zbor Josip Vrhovski iz Nedelišća i tako bila jedina županija s dva predstavnika što je omogućio prošlogodišnji Grand prix i osvajanje prvog mjesta zbora Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca.

U veoma jakoj konkurenciji te izvrsnim glazbenim programima koje je ocjenjivalo stručno povjerenstvo u sastavu: Josip Jerković, predsjednik te istaknuti dirigenti Robert Homen i Igor Vlajnić, na kraju su dodjeljene temeljem bodovanja 4 brončane diplome, 7 srebrnih i 2 zlatne.

Pobjednik ovog 50. jubilarnog Susreta bilo je Hrvatsko pjevačko društvo Lipa” iz Osijeka, dok je odmah do njega izvrsno drugo mjesto ali i Zlatnu diplomu osvojio Pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski iz Čakovcapredvođen dirigenticom Senkom Bašek-Šamec.

Potvrdu izvrsnog zborskog pjevanja koje se njeguje u našoj županiji i opravdanost što su Međimurci imali dva predstavnika svojim izvrsnim nastupom pokazao je i Pjevački zbor Josip Vrhovski iz Nedelišća pod ravnanjem dirigenta Branimira Magdalenića, koji je osvojio Srebrnu diplomu ali i Nagradu za najuspješniju izvedbu revijalnog programa koju dodjeljuju predstavnici zborova sudionika.

Predan rad naših zboraša iz Čakovca i Nedelišća predvođenih svojim umjetničkim voditeljima profesorima Senkom Bašek-Šamec i Branimirom Magdalenićem i ovoga puta urodio je plodom i pokazao visok stupanj zborskog pjevanja koji se njeguje u našoj Županiji.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Koliko Hrvati znaju o seksu? Pogledajte kako su se naši sugrađani snašli u našem 'seksi' kvizu
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.