LJUDI OKO NAS Štefek u službi palijative i zabave

Članovi udruge Pomoć neizlječivima Međimurske županije su si nakon minule prošlotjedne godišnje skupštine, održane u restoranu Zlatni breg u Zasadbregu, dali oduška uz druženje na kojem su dominirali smijeh, ležernost…

U jednom trenutku u rukama Stjepana Tomašića iz Lopatinca našla se je harmonika. Već prvi njeni zvukovi i znalački prsti harmonikaša razgalili su srca gotovo svih prisutnih, a svirka nije ravnodušnom ostavila ni, uvijek ozbiljnu, dr. sc. Sonju Tošić Grlač, pomoćnicu pročelnika za Društvene djelatnosti MŽ-e i članicu udruge.

Inače 55-godišnji Štefek, kako ga svi od milja zovu u udruzi, je njen član od samih početaka i jedan je od rijetkih muških pa ovdje radi sve tehničke poslove. Nerijetko je vozač, skladištar, dostavljač… u jednu ruku sve što treba.

I sve to radi s puno ljubavi i entuzijazma isto kao i njegova supruga Spomenka koja je voditeljica Posudionica ortopedskih pomagala u kojoj je često puta potrebna snaga muških ruku pa je za to tu njezin Štefek. - I to je palijativa, reći će i spremno svakome priskočiti u pomoć.

 

Te je večeri bio zadužen za doček i prijem gostiju skupštine, a svirka nije bila predviđena. Ipak, šteta bi bila ne iskoristiti njegove glazbene sposobnosti.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Sport i glazba: Lady Gaga na Super Bowlu pripremila nezaboravni audio-vizualni spektakl
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.