KUD MURA Mursko Središće sudjelovao na 43. 'Miholjačkom sijelu'

'Miholjačko sijelo' jedna je od veći smotara koje se održavaju u Slavoniji i okuplja u tri dana održavanja male i velike folkloraše Slavonije, ali i drugih krajeva Hrvatske uz gostujuće grupe iz inozemstva.

Suradnja Međimurja i Donjeg Miholjca započeta je pred više od dvadeset godina, kada su dva voditelja društava radi zaboravljivih „Veselih međimuraca“ razmijenili opremu, kako bi odradili nastup na smotri u Pleternici. Tada sklopljeno prijateljstvo između Stjepana Mikolaševića i Tihomira Benčića rezultiralo je odlascima mnogobrojnih međimurskih društava u Slavoniju (Donji Miholjac, Slavonski Brod, Orahovica, Đakovo, Podravska Moslavina, Beničanci...) i dolascima Slavonaca u Međimurje (Čakovec, Šenkovec, Strahoninec, Šandorovec, Draškovec, Selnicu, Donju Dubravu...), te dogovorima i organizacijom mnogih nastupa u Zagorju, Podravini, Sloveniji, Poljskoj...

Suradnja se nije prekidala, pa je tako ove godine red došao i na KUD „Mura“ iz Murskog Središća. U nedjelju, 9. srpnja 2017. posjetili su Donji Miholjac. Šarolika ekipa sastavljena od mladih plesača i tamburaša, njihovih malo starijih plesača te voditelja, nastupila je spletom plesova „Jamborova Rega“, a prije toga dobro se oznojila na mimohodu i plesom „Raca plava po Dravi“ na glavnom raskršću.

Za one znatiželjne: mimohod je počeo u 17, smotra u 18 sati, Međimurci su plesali 11. po redu, a Vakula zna sve o temperaturi u Slavoniji.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Centar grada kao modna pista: Walkmaxx predstavio novu kolekciju na originalan način!
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.