IZLOŽBA Miroslava Novak u Sveti Martin dovodi Zrinsku gardu

Ovogodišnje obilježavanje Dana Međimurske županije i Spomendana na Zrinske i Frankopane započelo je na najbolji mogući način, spojem tradicije i povijesti, uz pogled na budućnost i inovativnost.

Sve je to u jednu priču spojila treća samostalna izložba mlade fotografkinje, inače vjeroučiteljice u OŠ Vladimira Nazora Pribislavec, 29-o godišnje Miroslave Novak.

Za glavnu temu ove izložbe koja je okupila zavidan broj Međimurki i Međimuraca u zgradi Scheier, izabrala je jednog od suorganizatora obilježavanja Spomendana, Zrinsku gardu, čije je postrojba svojim postrojavanjem te pozdravom dala poseban obol cijeloj manifestaciji i predstavljanju dosad neviđenih fotografija.

Našu Zrinsku gardu pratim već niz godina, a sve je počelo kada je moj brat postao pripadnikom te povijesne postrojbe. Velika mi je želja bila da napravim izložbu i njima u čast, a danas mi se to napokon ostvarilo. Na ovoj je izložbi prezentirano 20 odabranih fotografija, kroz koje možete vidjeti različite manifestacije, neke posebne detalje i upoznati se s opremom koju gardisti nose, poput odore i sablje - rekla je tada o izložbi sama autorica.

Ova zanimljiva izložba sada seli u Sveti Martin na Muri. Svečano otvorenje bit će 25. studenog s početkom u 18 sati, a izložba će do kraja godine biti postavljena i izložena u galerijskom prostoru Općine Sveti Martin na Muri. Autorica se od srca zahvaljuje svetomartinskoj Općini na čelu s načelnikom Draženom Crnčecom, kao i svim članovima Zrinske garde Čakovec.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Dunjina Prognoza: Kako je Tomislav Jelinčić 'upao' Dunji za vrijeme emisije uživo
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.