IZLOŽBA KARIKATURA Ana Gezi u Malom Mihaljevcu

U petak, 10. ožujka 2017. Udruga žena Mali Mihaljevec, povodom Dana žena, organizirala je izložbu karikatura Ane Gezi u Domu kulture u Malom Mihaljevcu, a nastavak je to izložaba karikatura u kojima su izlagali Davor Trgovčević, Milan Lekić i Zdenko Puhin, te Darko Drljević i Luka Lagator.

Ana Gezi crta od ranog djetinjstva. Prvi radovi su joj stripovi sa stiliziranim likovima učenika i neozbiljnim scenarijima. U osnovnoj školi za vrijeme šestog razreda izlaže neke stripove i zamalo dobiva ukor nastavnika radi nekih sličnosti koje su bile slučajne.

1996. osvaja nagradu na temu „Utjecaj medija na čovjeka“ i u svojoj srednjoj školi ima prvu izložbu portretnih karikatura. Potkraj srednjoškolskog obrazovanja ilustrirala je dvije zbirke pjesama. Opću gimnaziju završila je u Bjelovaru 1999., a 2005. diplomirala slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti. Osim slikanjem bavi se i dalje ilustracijom i karikaturom.

Članica je HDK, a od 2009. član je i HDLU-a. Kao i obično crtane su brze portret karikature: Krešo Kveštek, neizostavni Milan Lekić Lex i Ana Gezi.

Najbolje prijateljice iz Zagreba osmislile torbu sa sedam odjevnih predmeta koju možete kombinirati na više od 20 načina
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.