FRANJO POGORELEC Međimurec izdao vrijednu knjigu

U izdanju Karmelskih studija i hrvatskih Karmeličana, iz tiska je izašla knjiga 'Odabrane metode kršćanske meditacije', autora doc. dr. sc. Franje Pogorelca, profesora na Katoličkom bogoslovno fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i svećenika-redovnika Svetišta Majke Božje Karmelske u Zagrebu.

Knjiga, kako kažu recenzenti, opisuje metode meditacije prakticirane u sklopu tečaja o meditativno-kontemplativnoj molitvi te joj daje stručno-teološki diskurs. Zašto je knjiga, odnosno autor zanimljiv nama u ovom dijelu Hrvatske, odnosno našim čitateljima?

Redovnik i profesor Franjo Podgorelec, rođen je u naselju Lapšina u Župi i Općini Sveti Martin na Muri, od roditelja Ivana i Anđele. Za svećenika je zaređen 1994. godine, potom u Rimu završava studije te od akademske godine 1999./2000. započinje s radom kao predavač na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.

Istaknuti je član Hrvatske karmelske provincije, ponos svoje braće Stanka, Josipa, Mirka, Marije, Olge, Dragice i Milana, brojne rodbine, prijatelja i kolega. Knjiga je izašla u nakladi od 1000 primjeraka, vrlo je vrijedna i premda stručna, za čitanje je ugodna i običnom čitatelju.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Nova odjava za pamćenje: 'rasipnik' Jole na kraju Direkta rasplesao Zorana Šprajca
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.