FOTO Srećko Lacković na čelu KU Seljačka sloga Prelog

Svoju su izbornu skupštinu održali protekloga vikenda članovi Kulturne udruge Seljačka sloga iz Preloga. Osvrt na prošlu godinu podnio je predsjednik udruge Damir Mužanić.

Slogaše je pozdravio i zaželio im puno sreće u radu gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, a skupštini su nazočili i predstavnici prijateljskih društava i udruga. Krajem prošle godine, prigodno su, izložbom u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga te programom u Domu kulture u Prelogu, članovi Seljačke sloge iz Preloga proslavili devedeset godina postojanja svoga društva.

Tijekom tih devedeset godina priločki je Ogranak Seljačke sloge postao jedno od najpoznatijih kulturno-umjetničkih društava ne samo u Međimurju, nego i u Hrvatskoj. Izabrano je novo vodstvo Kulturne udruge Seljačka sloga te je tako za predsjednika izabran Srećko Lacković, za dopredsjednika Michael Slaviček, nova je tajnica Martina Švenda, a blagajnik Zlatko Martinčević.

Od planova za 2018. godinu posebno je istaknuto gostovanje u Italiji. U gradu Agrigentu na Siciliji, Kulturna udruga Seljačka sloga predstavljat će Grad Prelog, Međimursku županiju i Republiku Hrvatsku na 73. Međunarodnom festivalu folklora „Sagra Mandorlo in Fiore“, javlja Prelog.hr.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Sevkin hit "Kao" ruši sve rekorde na YouTubeu, a ona uživa u Americi uživa s velikim facama
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.