Povezane vijesti
KUU ZASADBREG na festivalu u Pragu

KUU ZASADBREG na festivalu u Pragu

Članovi KUU Zasadbreg sudjelovali su na Međunarodnom festivalu folklora i glazbe Prague ljetni festival od 14. do 17. srpnja. Dolaskom u Prag u petak...

FOTO Čak tri folklorne skupine predstavile Međimurje na Đakovačkim vezovima

Ovogodišnji 51. Đakovački vezovi održavali su se od 7. do 9. srpnja na kojima je sudjelovalo više od tisuću sudionika, što domaćih KUD-ova iz Hrvatske te gostiju iz Turske, Poljske, Makedonije, Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine koji su željeli podijeliti bogatstvo i ljepotu onoga što su naslijedili od svojih prethodnika.

Nakon što su u prijepodnevnim satima članovi KUD-ova sudjelovali u svečanoj povorci ulicama zajedno s svatovskim zapregama i jahačima, ispred đakovačke katedrale kratkim su nastupima folklorne skupine predstavile svoj kraj plesom i pjesmom te zadovoljili mnogobrojne znatiželjnike.

Ove je godine po prvi put priliku za svoj nastup na jednoj od najpoznatijih kulturnih manifestacija izvornog narodnog folklora u Slavoniji dobila KUU Zasadbreg koja je spletom 'Pod naranđom' oduševilia publiku kao predstavnik Međimurske županije.

HKD 'Pomurje' Lendava i HKD 'Međimurje' Ljubljana iz Slovenije također su svojim spletovima predstavili Međimurje najbolje što znaju.

Koliko Hrvati znaju o seksu? Pogledajte kako su se naši sugrađani snašli u našem 'seksi' kvizu
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.