'BOŽIĆ U MEĐIMURJU' Etnografska izložba u Lendavi

U petak, 1. prosinca je u poslovnom prostoru na Trgu ljudske pravice u Lendavi u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Pomurje svečano otvorena izložba običaja vezanih uz Božić u Međimurju.

Izložbu su pozdravnim govorima otvorile organizatorice Stanka Perčić i Andrea Magyar, a ženska vokalna skupina KUU 'Veseli Međimurci' iz Čakovca je dojmljivim interpretacijama izvela splet božićnih pjesama.

Nakon toga, dramsko-recitatorska skupina KUD-a Žiškovec uvela je posjetitelje u atmosferu badnje večeri u međimurskom domu 'kako je to nekada bilo'. Uz kićenje jelke orasima, licitarima i svilenim bombonima i okupljanju obitelji uz svečani stol uz molitvu te veselo igranje djece na slami na Badnjak glumci su prizvali nostalgićna sjećanja i tako okupljene na najljepši mogući način uveli u advent.

Na izložbi su prikazane i izložene zimske narodne nošnje iz Međimurja te ručni radovi. Prisutni su se na kraju pogostili domaćim svečanim kolačima i vinom te u toplom ambijentu međimurskog doma uživali u nastavku večeri uz veselo druženje.

Izložba je otvorena do 24. prosinca, a ulaz je slobodan.

Najbolje prijateljice iz Zagreba osmislile torbu sa sedam odjevnih predmeta koju možete kombinirati na više od 20 načina
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.