Povezane vijesti
  
NAGRADE za učenice na SFeraKonu

NAGRADE za učenice na SFeraKonu

Društvo SFera je zagrebačko društvo za znanstvenu fantastiku. Djeluje kao udruga koja promiče fantastiku i znanstvenu fantastiku u Hrvatskoj. Svake go...

  

VIDEO Sigurnije preko pruge u Maloj Subotici - proradili polubranici

Višegodišnji angažman Međimurske županije u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, jedinicama lokalne samouprave i županijskim tijelom Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, napokon su urodili plodom te je  riješeno pitanje nezaštićenih željezničko cestovnih prijelaza na prometnicama između naselja Belice i Male Subotice (ŽC 2022, pruga M501) ) i Nedelišća i Strahoninca (LC 20078, pruga R201).

Spomenuti prijelazi, već su nekoliko godina bili opremljeni signalno sigurnosnim uređajima te je bilo potrebno da HŽ Infrastruktura završno dobije odobrenja o puštanju u rad uređaja za osiguranje navedenih prijelaza od Agencije za sigurnost željezničkog prometa.

Na navedenim željezničko cestovnim prijelazima postavljeni su polubranici sa motkom, cestovni svjetlosno-zvučni i kontrolni signalizatori s LED svjetiljkama te popratni upravljački uređaji kao sustav uređaja za osiguranje prijelaza.

Uređaj za osiguranje prijelaza između naselja Nedelišće i Strahoninec pušten je u rad 9. svibnja 2018., dok  je danas (17. svibnja) u rad pušten uređaj za osiguranje prijelaza između Belice i Male Subotice.

Kao što je poznato na ovim prijelazima događali su se naleti vlaka na vozila, ali pukom srećom nije bilo najtežih posljedica.

Dugotrajnim naporima i zahtjevima Međimurske županije napokon je povećana sigurnost na navedenim željezničko cestovnim prijelazima te omogućena sigurnija i kvalitetnija mobilnost stanovništva okolnog i šireg područja.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

S Damirom Urbanom u RTL Direktu o njegovoj ulozi u predstavi 'Antigona' i korizmi: 'Čistim se vjerojatno odlaskom na WC školjku, ali na nekakav klasičan hrvatski način'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.