UDRUGA SLIJEPIH MŽ-e zaposlila pet pomoćnika u nastavi

Udruga slijepih Međimurske županije treću godinu za redom osigurava pomoćnike u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju.

U ponedjeljak, 11. rujna 2017. godine, Udruga je održala zaštitu na radu za pomoćnike koji će s učenicima raditi ove školske godine. Preko projekta „Pruži mi ruku“, kojeg financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, osiguravaju se pomoćnici za petero učenika s teškoćama u razvoju.

Svi zaposleni pomoćnici imaju odgovarajuće iskustvo u radu s učenicima s teškoćama u razvoju s obzirom da nastavljaju rad s učenicima kojima su pomagali i prošle školske godine i to u: Osnovnoj školi Tomaša Goričanca Mala Subotica, Osnovnoj školi Strahoninec, Osnovnoj školi Goričan te Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec.

U utorak je održan početni sastanak projekta na kojem su predstavnice partnerskih organizacija dogovorile obveze svih partnera te se definirao projektni tim.              

- Opći cilj projekta je pridonijeti integraciji i inkluziji djece s teškoćama u razvoju u redovan sustav odgoja i obrazovanja. Specifični cilj projekta je uspješan početak ili nastavak školovanja za petero djece s razvojnim teškoćama u redovnim školama, uz pomoć osobnih pomoćnika u nastavi.

Pomoćnik u nastavi je ključni element uspješnosti i efikasnosti inkluzivne edukacije učenika s teškoćama u razvoju. Osnovna zadaća pomoćnika u nastavi je svakodnevna podrška učeniku u razredu direktnim radom, kojim pomaže učeniku s teškoćama u razvoju u uključivanju u razredni kolektiv, savladavanju socijalno-psiholoških prepreka i nastavnih sadržaja - kaže predsjednica Udruge Marija Ciglar.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Blok zanimljivosti: frcaju iskre na relaciji bivših supružnika Nives Celzijus i Dina Drpića
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.