UDRUGA SLIJEPIH MŽ-e zaposlila pet pomoćnika u nastavi

Udruga slijepih Međimurske županije treću godinu za redom osigurava pomoćnike u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju.

U ponedjeljak, 11. rujna 2017. godine, Udruga je održala zaštitu na radu za pomoćnike koji će s učenicima raditi ove školske godine. Preko projekta „Pruži mi ruku“, kojeg financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, osiguravaju se pomoćnici za petero učenika s teškoćama u razvoju.

Svi zaposleni pomoćnici imaju odgovarajuće iskustvo u radu s učenicima s teškoćama u razvoju s obzirom da nastavljaju rad s učenicima kojima su pomagali i prošle školske godine i to u: Osnovnoj školi Tomaša Goričanca Mala Subotica, Osnovnoj školi Strahoninec, Osnovnoj školi Goričan te Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec.

U utorak je održan početni sastanak projekta na kojem su predstavnice partnerskih organizacija dogovorile obveze svih partnera te se definirao projektni tim.              

- Opći cilj projekta je pridonijeti integraciji i inkluziji djece s teškoćama u razvoju u redovan sustav odgoja i obrazovanja. Specifični cilj projekta je uspješan početak ili nastavak školovanja za petero djece s razvojnim teškoćama u redovnim školama, uz pomoć osobnih pomoćnika u nastavi.

Pomoćnik u nastavi je ključni element uspješnosti i efikasnosti inkluzivne edukacije učenika s teškoćama u razvoju. Osnovna zadaća pomoćnika u nastavi je svakodnevna podrška učeniku u razredu direktnim radom, kojim pomaže učeniku s teškoćama u razvoju u uključivanju u razredni kolektiv, savladavanju socijalno-psiholoških prepreka i nastavnih sadržaja - kaže predsjednica Udruge Marija Ciglar.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Najbolje prijateljice iz Zagreba osmislile torbu sa sedam odjevnih predmeta koju možete kombinirati na više od 20 načina
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.