U tri minute osvojene zlatne i srebrne medalje na 2. Brainobrain festivalu

Više od 180 djece iz 5 hrvatskih gradova natjecalo se ove nedjelje 10.04.2016 na 2. Brainobrain festivalu održanom u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga u Zagrebu.

Samo tri minute bile su dovoljne da Neda Grabrović, Fabijan Horvat, Gabriel Horvat, Nikša Jalšovec, Ana Leskovar, Ivano Lukačević, Filip Štromar, Viktor Štromar, Grga Vresk, Nik Kaučić i Ana Rojko osvoje 6 pehara, 4 zlatne i 1 srebrnu medalju.

Natjecanje se sastojalo od računanja na abakusu te računanja mentalnom aritmetikom, a trajalo je svega tri minute pa je osim točnosti izuzetno bila važna i brzina. Marljivost, koncentracija, samopouzdanje, usredotočenost, multi-tasking, vizualizacija, rad cjelokupnog kapaciteta mozga - rezultati su koje djeca postižu nakon završetka Brainobrain programa.

Na samom natjecanju prisustvovao je i jedan od osnivača Brainobrain programa Anand Subramaniam iz Indije te direktorica i osnivačica Brainobrain Europa, Klaudia Ehmer Vorgić uz ostale pozvane goste iz drugih država. Nakon natjecanja održan je demonstracijski nastup djece te dodjela nagrada, pehara i medalja. 

Brainobrain ima više od 900 uspješnih centara diljem svijeta, a Čakovec je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji ima mogućnost organiziranja ovakvog programa. Moramo biti ponosni na sjajan uspjeh djece te im poželjeti sreću u daljnjem Brainobrain programu.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

S Damirom Urbanom u RTL Direktu o njegovoj ulozi u predstavi 'Antigona' i korizmi: 'Čistim se vjerojatno odlaskom na WC školjku, ali na nekakav klasičan hrvatski način'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.