U Domašincu preventivna akcija Poštujte naše znakove

Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, kao i podizanju prometne kulture općenito u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog programa, Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s partnerima već niz godina poduzima razne preventivno-represivne mjere s ciljem zaštite djece u prometu te provodi brojne aktivnosti

U suradnji Službe za sigurnost cestovnog prometa i Službe prevencije Ravnateljstva policije, u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa i ove školske godine provodi se preventivna akcija „Poštujte naše znakove“. Ujedno, ovim edukativnim programom ostvaruju se i ciljevi Nacionalne strategije za uključivanje Roma, za razdoblje od 2013. do 2020.

U sklopu navedene akcije, policijski službenici zajedno s drugim nadležnim institucijama, organizacijama civilnog društva, umjetnicima i lokalnom zajednicom kroz interaktivan način educiraju i informiraju učenike najnižih razreda osnovnih škola, odnosno najmlađe sudionike u prometu. Također kroz navedeni program senzibilizira se šira javnost na opasnosti kojima su izloženi najmlađi sudionici u prometu.

S tim u vezi u četvrtak, 8. prosinca 2016. godine u Domašincu, od 9.30 do 13 sati, u organizaciji Službe za sigurnost cestovnog prometa, Službe prevencije Ravnateljstva policije i Policijske uprave međimurske, održat će se akcija, u kojoj će osim policijskih službenika, sudjelovati cijeli niz partnera čiji je rad na temu sigurnosti djece u prometu prepoznat kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa.

Preventivne aktivnosti usmjerene su na učenike nižih razreda osnovne škole „Domašinec“ iz Domašinca, a provodit će ih policijski službenici Ravnateljstva policije, Policijske uprave međimurske uz sudjelovanje Nove generacije udruga u kulturi s edukativno-interaktivnom izvedbom „Đak veseljak i prometni znak“, „Jumicar“ programom prometne kulture za najmlađe iz Zagreba, Auto kluba Čakovec, Dobrovoljno vatrogasnog društva „Domašinec“ kao i Gradskog društva Crvenog križa iz Čakovca.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Heroj na djelu: pogledajte kako je policajac vozača izvukao iz gorućeg vozila
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.