STOLNI TENIS Umro Mihael Kukovec iz Šenkovca

U srijedu je nakon duge i teške bolesti u 77. godini preminuo Mihael Kukovec iz Šenkovca. U stolnom tenisu poznat kao igrač druge šenkovečke generacije stolnotenisača nakon početka igranja u mjestu 1952. godine, zajedno sa svojim suigračem Hubertom Perasom 1973. godine je organizirao uređenje zapuštene dvorane Zadružnoga doma i uz pomoć Miljenka Topličanca započeo sa sistematskim radom radom s najmlađim igračima i igračicama, koji su uskoro postizali zapažene rezultate u Međimurju, regiji i Hrvatskoj.

Nažalost, taj se rad krajem 1983. godine i ugasio, kada su zbog problema s korištenjem te iste dvoranom Kukovec i Peras napustili klub. Time je njegova aktivnost u stolnom tenisu zauvijek prekinuta, ali je i unatoč tome ostao vječiti stolnotenisač.

Na posljednje počivalište na čakovečkom groblju u Mihovljanu u petak ga je ispratilo mnoštvo sumještana, prijatelja i kolega iz čakovečke Županijske bolnice u čijoj je Kirurgiji kao bolničar radio punih 30 godina.

Njegov prerani odlazak najviše je pogodio njegovu obitelj, a Meško će ostati u sjećanju i svima onima koji su ga poznavali i surađivali s njim.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Planetarne zvijezde u kojima teče hrvatska krv: jedan od njih jučer je osvojio Super Bowl
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.