ROKOVO U MEĐIMURJU Misno slavlje u Draškovcu predvodit će biskup Josip Mrzljak

Župa Draškovec i ove će godine osobito svečano proslaviti blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Roka, brojnim duhovnim događanjima u sklopu manifestacije 'Rokovo u Međimurju'.

Trodnevna duhovna priprava počinje u nedjelju 13. kolovoza. Svakodnevno u 17.30 sati bit će molitva krunice sv. Roka i litanije sv. roka, a u 18 sati započinje sveta misa koju će predvoditi vlč. Nikola Markušić, župni vikar u Prelogu, uz prigodnu homiliju.

Na sam blagdan sv. Roka u srijedu 16. kolovoza bit će jutarnja sveta misa u 7.30 sati, zatim će u 9 sati bit sveta misa za bolesnike uz poseban blagoslov za bolesnike koju će predvoditi p. Lujo Jeđut, dok će svečano euharistijsko slavlje u 11 sati predvoditi varaždinski biskup Josip Mrzljak.

Prije toga, u 10.40, prethodit će velika svečana procesija s kipom sv. Roka, a nakon mise uslijedit će ophod oko glavnog crkvenog oltara i štovanje moći sv. Roka.

Toga dana će još u 17 sati biti večernica, a u 17.30 započinje duhovni koncert na kojem će nastupiti Modestia - Draškovec te grupa RiM iz Zagreba, javljaju iz Varaždinske biskupije.

Više o programu saznajte klikom ovdje.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Jezik brži od pameti: nogometaš nakon utakmice javno zahvalio ženi, ali i djevojci
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.