PROSTORIPACIJA! Platforme za Društveni centar Čakovec u zgradi Scheier

U sklopu manifestacije Prostoripacija! Platforma za Društveni centar Čakovec u subotu, 18. veljače, organizira niz aktivnosti u zgradi Scheier.

Platforma za Društveni centar Čakovec već dvije godine aktivno radi na zagovaranju uspostave društveno-kulturnog centra, s ciljem oživljavanja niza niz javnih prostora u Međimurju koji godinama stoje neiskorišten (ili nedovoljno iskorišteni) kroz organizaciju različitih društveno-kulturnih sadržaja.

Prostoripacija! je cjelodnevna manifestacija koja će kroz niz događanja otvoriti mogućnost za razmjenu stavova o javnim prostorima, potrebama, mogućnostima (su)upravljanja javnim prostorima u zajednici te programima koje bi takvi prostori trebali ponuditi građanima/kama.

Brojne aktivnosti

U subotu, 18. veljače, organizacije članice Platforme u centar Čakovca (zgrada Scheier) donose raznovrsni program koji uključuje izložbu fotografija koja problematizira korištenje javnih prostora u Međimurju, otvoreni atelje detvero mladih međimurskih likovnih umjetnika, promociju važnosti u učenja kroz igru i inkluzije djece s teškoćama u razvoju u aktivnosti u zajednici, književne susrete i razmjenu knjigu/stripova/fanzina te besplatno fotografiranje za sve posjetitelje.

Program se održava uz finanacijsku potporu Zaklade Kultura nova, a podršku manifestaciji dali su i sponzori ACT Printlab d.o.o. i Tiskara Printex, kao i Caffe bar Stari hrast i međimurska craft pivovara Lepi dečki.

Svi građani i građanke pozvani su da navrate tijekom dana, pogledaju/poslušaju nešto iz bogatog programa, ponesu knjige za razmjenu, podruže se i iznesu svoje mišljenje o problemima i potrebama u zajednici.

Cijelokupan program nalazi se na linku u nastavku - Prostoripacija!

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Sonar lineup
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.