POLICAJCI NA ZADATKU Konzumirali alkohol pa ih legitimirali

Danas (subota) u prijepodnevnim satima zatekli smo dvojicu policijskih službenika kako u parku kod gradske tržnice u Čakovcu legitimiraju skupinu muškaraca koji su bili kod jedne klupe.

Legitimirali su ih s pravom jer su ih zatekli u konzumaciji alkohola na javnoj površini, na klupi neposredno uz dječje igralište.

Epilog postupanja nam nije poznat, no ističemo da ovakve policijske ophodnje diljem grada u mnogim segmentima mnogo znače.

Podsjetimo, temeljem odredbi Odluke Grada Čakovca o održavanju i uređenju naselja, zabranjena je konzumacija alkohola na javnim površinama.

- Policijski službenici ili komunalni redari koji zateknu osobu u konzumaciji alkohola na javnim površina, prekršitelju izdaju pismeno upozorenje, a ukoliko se radi o ponavljaču opisanog prekršaja, osoba je dužna prisustvovati edukativnom predavanju o štetnosti alkohola u Centru za socijalnu skrb ili Zavodu za javno zdravstvo.

Ignoriranje poziva na edukaciju nužno povlači aktivaciju novčane kazne od 500 kuna - objavila je međimruska policija na svojim web stranicama.

Najbolje prijateljice iz Zagreba osmislile torbu sa sedam odjevnih predmeta koju možete kombinirati na više od 20 načina
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.