PODTUREN Udruga mladih i udruga Čaplja organizirale javnu tribinu

Povodom Dana voda koji se obilježava 22. ožujka, proteklenedjelje, 26. ožujka Udruga mladih Podturen i Zaštitarsko-ekološka udruga Čaplja međusobnom suradnjom dvaju predsjednika, Perice Hajdarovića i Rudija Rajfa,u društvenom domu u Podturnu organizirale su javnu tribinu Važnost voda u održivom razvoju kraja u kojem živimo.

Vrlo zanimljivo i opsežno predavanje o vodi održala je Marija Purić Hranjec, dipl. ing. molekularne biologije. Inženjerka Purić Hranjec poznata je po projektima vezanima uz rijeke Muru i Dravu, autorica je prve poučne staze Murščak te publikacije Mura u Međimurju, kao i autorica i voditeljica projekta i publikacije Drava u Međimurju još uvijek živi.

Tijekom predavanja prisutni su imali prilike čuti i naučiti o štetnosti vode koju pijemo iz boce umjesto da cijenimo bogatstvo plavog zlata koje imamo u našima krajevima.

Osvrćući se na činjenice i brojke, tijekom predavanja gđa Purić Hranjec ukazala nam je koliko je voda bitna i kako ju trebamo čuvati. Pokazala nam je i neke svoje projekte teistaknula njihov značaj za naš kraj.

Ideje za budućnost inženjerke Purić Hranjec mogle bi se i trebale ostvariti na našem području kako bismo poboljšali život svihkoji živimo na području općine Podturen.

Najbolje prijateljice iz Zagreba osmislile torbu sa sedam odjevnih predmeta koju možete kombinirati na više od 20 načina
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.