NOVI PROJEKT Zaposlit će žene koje će brinuti o 90 ljudi u Međimurju

U prostorima Vukovarsko - srijemske županije ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić je uručio 18 novih ugovora u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga 'Zaželi – program zapošljavanja žena'. Svečanosti potpisivanja i uručivanja ugovora prisustvovali su i državna tajnica Katarina Ivanković Knežević i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Predsjednica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije Miljenka Radović, mag.iur. potpisala je ugovor za provođenje projekta 'Želim – pomoć dijelim'. Riječ je o dosad najvrednijem projektu odobrenog udruzi koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, u vrijednosti nešto višoj od 4.200.000,00 kuna. Projekt traje 30 mjeseci.

- Ovim projektom osigurat ćemo uslugu pomoći u kući za više od 90 starijih osoba i osoba s invaliditetom na području Međimurske županije kojima je takva pomoć neophodna - kaže Radović.

Cilj projekta je zapošljavanje teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja u lokalnoj zajednici, jačanje njihovog radnog potencijala te povećanje kvalitete života krajnjih korisnika. Projektom će se osigurati povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika projekta, potaknuti njihovu socijalnu uključenost te prevenirati njihovu preranu institucionalizaciju.

- Ovim projektom omogućit ćemo i trajnije rješenje problema nezaposlenosti kod žena i to ne samo u dužem zapošljavanju (24 mjeseca) nego i unaprjeđivanju njihovih potencijala na tržištu rada, provedbom verificiranih programa osposobljavanja za odrasle.

Ovaj projekt predstavlja iznimno veliki pomak u radu udruge. Nastavljamo s pružanjem usluge pomoći u kući, prvenstveno za naše članove kao i za korisnike s područja partnera na projektu - kaže predsjednica.

Partneri na projektu su Općina Podturen i Općina Orehovica. Obvezni partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Čakovec i Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Čakovec. 

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Trump bi trebao na tečaj za rukovanje: Svijet našao novi razlog za rugati se američkom predsjedniku
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.