NOĆNA AKCIJA Policija na cestama u akciji 'Alkohol'

U noći sa subote na nedjelju (12./13. kolovoza) od 23 do 5 sati na području Policijske uprave međimurske provest će se akciju pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u cestovnom prometu.

Akcija je prvenstveno usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, ali i ostalih prekršaja grubog kršenja prometne discipline.

Dobro je podsjetiti!

- Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu. Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor - bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,5 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,2 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće.

Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sjedaju za upravljače svojih „limenih ljubimaca“ - poručuju iz međimurske policije.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Centar grada kao modna pista: Walkmaxx predstavio novu kolekciju na originalan način!
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.