NIKOLA I JANJA na vjeri i iskrenoj ljubavi stvorili tradicijsku obitelj

Opstojnost svijeta, države, društva i zajednice leži ili zavisi na i o obitelji, kao što svaka građevina zavisi o temelju i što je on snažniji, kompaktniji i veći i ona je takva.

Obitelj je održala Međimursku Hrvatsku kroz sv a vremena, vjetrove, oluje, ratove, siromaštva, obilja, sakaćenja i blaćenja do dana današnjega, često puta izložena i osuđena na propast.

Jer neprijatelji, a njih je uvijek dovoljno i uvijek su spremni imali su i imaju cilj uništiti obitelj, jer znaju kada ne bude obitelji, neće biti niti roda hrvatskoga i međimurskoga.

Kroz povijest svoju slavnu i onu manje slavnu, Međimurska Hrvatska dičila se mnogim obiteljima koja su gajila, množila i čuvala čast, poštenje, slavu, svetost tla svojega i doma svojega, koji je jednako tako često izložen bio i jest pohlepnicima svih boja, stranaka i roda kletoga.

Nije niti danas ništa bolje i Međimurskoj Hrvatskoj događaju se čudne stvari koje u krajnjem djelu trebaju sa zemlje i sjećanja izbrisati obitelj, onakvu kakvu smo upoznali i nasljeđivali od otaca i majki naših, vjere naše kršćanske i tradicije međimurske.

Bogu hvala, ima onih koji su spremni na svaku žrtvu kako bi stvorili i sačuvali obitelj, koji znaju kako je ona temelj i smisao života čovjekovog i jamstvo opstanka na tvrdoj, često puta i pretvrdoj grudi međimurskoj, koju samo političari i po koji pjesnik zanesenjak opisuju gotovo egzotičnom.

Piše i pjeva pjesnik i pjevač međimurski; '… međimurska trda gruda, nigdar lehka nejsi bila…', jer čuo je i zna kako ona traži odanost, vjernost, uzoranost, opljevljenost, opojnost i suznost, svakog trenutka i mjesta.

Divljenja su vrijedni mladi koji su odlučili svemu unatoč imati dvoje i više djece, svjesni teškoća, ne malo puta i podsmjeha 'suvremenog svijeta'.

Dvoje takvih su Nikola i Janja Kontrec iz Murskog Središća, roditelji Veronike, Emanuela, Rute i Joakima, koji iščekuju Juditu koja je na putu da postane član složne obitelji.

'Nikola i ja smo kroz naše mladenaštvo, prvo kao članovi FRAM-e i kasnije svih aktivnosti u Crkvi odlučili imati više djece i ona su plod naše ljubavi, zajedništva i vjere i sve činimo da obitelj bude zajedno, da bude temelj i poveznica naših činjenja i nadanja.

Znamo i vjerujemo kako nikakva materijalna blagostanja ne mogu ljude potaknuti da imaju brojniju obitelj, nego to čini ljubav, povjerenje i vjera', kaže Janja, žena i majka koja uistinu može biti primjer mnogima i sigurno je kako njezina obitelj čini dio one Hrvatske koju nikakav 'modernizam' ne može oduševiti niti razočarati.

Najbolje prijateljice iz Zagreba osmislile torbu sa sedam odjevnih predmeta koju možete kombinirati na više od 20 načina
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.