MEĐUNARODNA kinološka utakmica u Lure coursingu u Pribislavcu

Peta međunarodna kinološka utakmica u lure coursingu održat će se 26. ožujka 2017. godine na sportskom aerodromu u Pribislavcu u organizaciji Kluba Hrtova Hrvatske i Hrvatskog kinološkog saveza.

'Lure Coursing' je novi sport u Hrvatskoj, primarno namijenjen ispitivanju prirođenih osobina hrtova, no u njemu mogu sudjelovati i druge pasmine, poput basenjija, faraonskog psa ili podenka. Sudjelovat će i vrlo egzotične pasmine Hrtova poput ruskog hrta, velikog engleskog hrta ili malog talijanskog hrta.

Tijekom utakmice mamac od plastičnih traka putuje po livadi simulirajući trk divljači, a psi ga prate te pritom pokazuju koji od njih najbolje radi u timu. Dva međunarodna suca ocjenjuju više kategorija, poput agilnosti, praćenja mamca, brzinu, entuzijazam i izdržljivost.

Program:
9:30 -12:00 - PRVI START
12:00 - 12:30 - PAUZA I TRENING ZA SVE PASMINE
13:00 - DRUGI START
15:00 - PAUZA I TRENING ZA SVE PASMINE
16:00 - OBJAVA PORETKA

Očekuje se oko 30 natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva, dok će biti omogućen trening za sve pasmine pasa koje se žele okušati u ovom sportu! 

Saznajte više o Klubu Hrtova Hrvatske.

Najbolje prijateljice iz Zagreba osmislile torbu sa sedam odjevnih predmeta koju možete kombinirati na više od 20 načina
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.