'KRALJEVE TREŠNJE' Kulturna priredba uz djecu OŠ Hodošan i DV Cipelica

Kraljeve trešnje jedna je od tri kulturne manifestacije koje se tradicionalno održavaju u dvorištu kuće najistaknutijeg međimurskog slikara, Ladislava Kralja Međimurca. Kako bi se lik, djelo i rad ovog velikog umjetnika približio javnosti te prenio njegov bogati opus i vrijedna ostavština na generacije koje dolaze, Muzej Međimurja Čakovec otvara ovaj prostor prema zajednici i pojedincima te raznolikim priredbama privlači mnogobrojne goste i posjetitelje.

I ovom je prilikom veliko stablo trešnje mamilo svojim plodovima, ove godine mališane Dječjeg vrtića Cipelica i Osnovne škole Hodošan koji su pjesmom i plesom uljepšali prigodu.

Uz njih, njihove voditeljice i učiteljice, svečanosti su se odazvali zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman koja je program i otvorila, ravnateljica Muzeja Maša Hrustek Sobočan, ravnatelj OŠ Hodošan Marijan Barić, ravnateljica Dječjeg vrtića „Cipelica“ Čakovec Gordana Šoltić Siladi, voditelj promidžbe i marketinga Muzeja Međimurja Čakovec Zlatko Bacinger te mnogobrojni gosti.

Ugodan prostor Kraljeva vrta, koji se ovakvim manifestacijama popularizira, razvija te postaje jedno od poželjnijih mjesta u kulturnom, povijesnom i društvenom životu svih generacija Međimurki i Međimuraca.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Adele pokosila konkurenciju i dobila Grammy u 5 kategorija: u suzama primila kipić da bi ga podijelila s Beyonce
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.