Povezane vijesti
U NEDJELJU prvi Križni put po Goričanu

U NEDJELJU prvi Križni put po Goričanu

Na inicijativu župnika Josipa Drvoderića i župljana župe sv. Leonarda iz Goričana u nedjelju, 26. ožujka 2017. godine u 13:30 sati započet će prvi Kri...

HODOČAŠĆE župljana župe Goričan u Karlovac i Krašić

U rano subotnje jutro 18. ožujka 2017. godine, stotinjak župljana župe sv. Leonarda iz Goričana sa svojim duhovnim pastirom župnikom Josipom Drvoderićem, krenulo je na hodočašće u Karlovac i Krašić.

U Karlovcu se nalazi crkva posvećena sv. Josipu, a ona je ujedno i Nacionalno svetište svetog Josipa, nebeskog zaštitnika hrvatske domovine već 330. godina. Na svetoj misi bilo je vjernika iz svih biskupija lijepe naše, a župa Goričan ponosno je predstavljala našu Varaždinsku biskupiju.

Nakon svete mise krenulo se u Krašić, u župu gdje je rođen, kršten te proživio svoje dane zatočeništva blaženi kardinal Alojzije Stepinac. U župnoj crkvi Presvetog trojstva dočekao ih je župnik Dragutin Kučan, koji je u kratkim crtama govorio o životu kardinala Alojzija Stepinca i o provedenim danima zatočeništva u Krašiću, a također je razgledan stari župni dvor u kojem je proveo svoje zatvoreničke dane.

Ugodno druženje bilo je i u autobusima, gdje su hodočasnici molili, pjevali i slušali viceve.

Najbolje prijateljice iz Zagreba osmislile torbu sa sedam odjevnih predmeta koju možete kombinirati na više od 20 načina
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.