HGSS dobro pazio na 3.700 planinara Vincekovog pohoda

Čak 3.700 planinara iz sto planinarskih društava ili udruga iz Slovenije, Mađarske, BIH i Hrvatske okupilo se na 20. izdanju Vincekovog pohoda od Toplica Sveti Martin do Murskog Središća. Planinarski pohod u čast Sv. Vinka, nije samo najmnogobrojniji, nego je i jedan od najbolje organiziranih planinarskih događaja. 

Hrvatski planinarski savez već ga je dva puta proglasio najboljom planinarskom akcijom u Hrvatskoj. S obzirom kako je proteklo ovo jubilarno izdanje, ne bi bilo iznenađenje da ovu titulu organizator, PD Bundek iz Murskog Središća, osvoji i treći put.

Dio zasluga za besprijekornu organizaciju pohoda zaslužuju i članovi HGSS Stanica Čakovec i Koprivnica, koji su brinuli za sigurnost brojnih sudionika.  Njih 17 bilo je strateški raspoređeno na 15km dugoj stazi kako bi što brže i učinkovitije mogli priskočiti u pomoć.

Iako je staza bila dobro markirana i tehnički nezahtjevna, a vrijeme neuobičajeno lijepo i toplo, na nekim je mjestima ipak postojala opasnost od klizanja po blatu. Srećom i u pogledu sigurnosti ovaj je pohod bio rekordan s tek jednom intervencijom koja je brzo i uspješno riješena. 

Neposredno nakon starta jedna se planinarka požalila na nedostatak zraka te su joj spašavatelji dali kisik i predali djelatnicima hitne medicinske pomoći, koja je stigla ubrzo nakon poziva.

Ima li imalo istine u staroj narodnoj poslovici „Ak' za Vincekovo sunce svetli, bit će vina u kleti!“, a s obzirom na natprosječno toplo i sunčano vrijeme, ova bi jubilarna godina Vincekovog pohoda i po tome mogla biti rekordna.

Stanici HGSS-a Čekovec organizatori su za doprinos u osiguravanju pohoda uručili prigodnu Zahvalnicu, javlja HGSS Čakovec.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Centar grada kao modna pista: Walkmaxx predstavio novu kolekciju na originalan način!
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.