FOTO 'Potres' pogodio Mursko Središće, sve službe pokazale spremnost

Danas smo u Murskom Središću bili svjedoci mogućeg štetnog događaja koji se stalno po svijetu događaju - riječ je o potresu.

Po zakonima su JLS-i dužne na razne načine skrbiti o sigurnosti svojih građana, a sve to se najbolje rješava s kvalitetno opremljenim vatrogastvom, postojanjem i djelovanjem svih službi u jednoj lokalnoj zajednici pri čemu se misli na vatrogasce, policiju, crveni križ, hitnu službu, Gorsku službu spašavanja, civilnu zaštitu i Državnu upravu za zaštitu i spašavanje.

Sve to danas Grad Mursko Središće ima i kroz opremu, a ono što je još važnije ima ljude koji svojim osobnim angažmanom mogu zajamčiti da će u slučaju bilo kojih štetnih događaja sigurnost biti zajamčena.

Vježba koja je održana danas u Poslovnoj zgradi Grada Mursko Središće i u dvorištu zgrade Gradske uprave nazavna je "Vježba zaštite i spašavanja u poslovnom prostoru Grada Mursko Središće pod logom 'Potres Grad Mursko Središće – 2017.'.

Tema vježbe je spašavanje zaposlenika i stradalih posjetitelja (stranaka) zbog urušavanja dijela zgrade i požara u poslovnom prostoru Grada Mursko Središće nastalog na prvom katu zgrade u prostoru Grada. Urušavanje zgrade izazvano je potresom VIII stupnja po MCS ljestvici.

Cilj vježbe je praktična provjera Plana zaštite i spašavanja i Plana civilne zaštite Grada Mursko Središće kao i provjera osposobljenosti u djelovanju operativnih snaga sustava civilne zaštite.

Scenarij vježbe

U 9.55 sati potres jačine VIII˚ po Mercalli-Cancani-Siebergovoj ljestvici (MCS ljestvica) pogodio je sjeverni dio Međimurske županije. Navedeni potres pogodio je Grad Mursko Središće te izazvao materijalnu štetu na objektima u vidu urušavanja. Potres je izazvao urušavanje zgrade gradske uprave Grada Mursko Središća sa popratnom pojavom - požarom.

Gradonačelnik Dražen Srpak je osobnim iskustvom želio osjetiti kako se osjećaju osobe koje mogu biti unesrećene. Grad Mursko Središće zahvaljuje svim sudionicima ove po riječima stručnih osoba vrlo uspješne vježbe.

- Hvala i građanima koji su nazočili ovom događaju. Mursko Središće želi biti siguran grad i nadalje će suradnja sa svima koji daju sigurnost na visokoj razini - poručio je Srpak.

Najbolje prijateljice iz Zagreba osmislile torbu sa sedam odjevnih predmeta koju možete kombinirati na više od 20 načina
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.