Povezane vijesti
MLADI VOZAČI opet drže neslavni rekord

MLADI VOZAČI opet drže neslavni rekord

Nažalost, opet se potvrdilo kako su i zakonodavci i policajci 'prokleto u pravu' što posebno na oku drže mlade vozače. Martinje, blagdan i svetkovina...

FOTO Martinje u Sumartonu - odzvanjala hrvatska riječ i pjesma

U Sumartonu je održana svečana priredba povodom zaštitnika mjesta Svetog Martina. Uz krštenje mošta nastupili su domaći glazbenici izvođenjem hrvatskih pjesama, a iz naše zemlje je ovdje gostovalo KUD 'Tančec iz Jalševeca Nartskog izvevši niz prekrasnih koreografija, a na samom kraju su izveli međimursku 'Vuprem joči'.

Na početku priredbe nazočnima su se obratili načelnik Sumartona Martin Capari, dr. Nagy Bela Gyorgy, načelnik 15. kvarta iz Budimpešte te Josip Grivec, zamjenik međimurskog župana koji je istaknuo dobru suradnju lokalnih samouprava s obje strane Mure te razumijevanje i potporu Međimurske županije toj suradnji i očuvanju hrvatskog jezika, kulture i običaja naših prijatelja - pomurskih Hrvata.

- Lijepo je bilo čuti kajkavsku riječ, pjesmu - rekao nam je Grivec. Posebno ga je razveselilo što je pjesma 'Vuprem joči' izvedena samo za njega, odnosno njegovog nadahnutog govora. 

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Kako biste reagirali da na ulici vidite fizičko zlostavljanje žene? evo kako su reagirali Zagrepčani
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.