Povezane vijesti
UVIBDR Sjećanje na jutro 'Bljeska'

UVIBDR Sjećanje na jutro 'Bljeska'

U subotu, 30. travnja članovi Udruge veterana inženjerijske bojne Domovinskog rata organizirali su 'sat povijesti' za učenike međimurskih gimnazija i...

FOTO I u Čakovcu Vukovar svijetli

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine obilježava se u brojnim gradovima diljem Hrvatske, a tradicionalno i u Čakovcu. Koordinacija braniteljskih udruga proizašla iz Domovinskog rata Međimurja zajedno s Međimurskom županijom i Gradom Čakovcem počast žrtvama Grada Heroja odala je akcijom „I u mom gradu Vukovar svijetli“.

Kolona sjećanja okupila se kod Spomen ploče na igralištu NK Sloge Čakovec i kroz ulice L. Bezeredija, N. Pavića, Preloškom, A. Starčevića, R. Bošković i V. Nazora stigla u Vukovarsku ulicu. Kolona u kojoj su bili Počasni zdrug UDVDR-a, Zrinska garda, PU međimurska, vukovarski branitelji, roditelji, supruge i djeca poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, vodstva Međimurske županije i Grada Čakovca, djeca iz čakovečkih osnovnih i srednjih škola te brojni građani zapalili su svijeće diljem cijele Vukovarske ulice.

Kolona se zatim Zrinsko-frankopanskom ulicom uputila prema gradskom središtu i Spomen zidu hrvatskim braniteljima. Tamo je poginulim i nestalim vukovarskim, ali i svim drugim braniteljima odana počast. Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježen je s izrazitim dostojanstvom, ponosom, zajedništvom i bez velikih govora.

Tek je predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Međimurske županije Stjepan Horvat okupljenim novinarima kazao kako je Kolonom sjećanja odana počast ne samo vukovarskim braniteljima, već i svima koji su na bilo koji način doprinijeli obrani Domovine i slobodi u kojoj danas uživamo.

Istaknuo je kako je većina vukovarskih branitelja iz Međimurja već u Vukovaru ili na putu prema njemu gdje će sudjelovati u nacionalnom obilježavanju Dana sjećanja vukovarske žrtve. Na središnjem Trgu Republike lampionima se ispisalo Vukovar i Čakovec, a u crkvi Svetog Nikole biskupa služena je sveta misa za žrtve obrane Vukovara.

Točka na i obilježavanja 26. obljetnice sloma junačke obrane grada na Dunavu završila je projekcijom dokumentarnog filma „Ovčara neispričana priča“ u Katoličkom domu.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Prvi put u Hrvatskoj klavirska svjetska senzacija: mladi mađarski virtuoz Peter Bence
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.