FOTO Evo tko su bili najbolji na Memorijalu Dragutin Cenko

Tijekom današnjeg dana (nedjelja) na prostorima kod Lovačkog doma u Svetoj Mariji održan je 10. Memorijal Dragutin Cenko. To je bio susret s lovcima udruga iz naselja Donji Vidovec, Sveta Marija i Donji Mihaljevec s ciljem druženja i raznog natjecanja te popularizacija lova među mještanima, a kao sjećanje na člana LD Patka Sveta Marija/Donji Vidovec Dragutina Cenka koji je tragično stradao kao lovac obavljajući svoje obveze.

Uzorni organizator i domaćin je bilo spomenuto društvo u čije je ime predstavnike 16 udruga pozdravio njihov predsjednik Josip MihalacOni su se natjecali u gađanju lovačkom i zračnom puškom te praćkom u konkurenciji muškaraca i to ekipno i pojedinačno, dok su žene igrale pikado, gađale su zračnom puškom i praćkom. Natjecali su se i članovi Patke u disciplini Trap- veterani, Trap-seniori i Fair play.

Posebno mjesto zauzelo je kuhanje lovačkog gulaša u čemu su kuharsko umijeće pokazali članovi 15 udruga koji su za to imali na raspolaganju meso divlje svinje i veprovinu. Na kraju je predsjednik LD Josip Mihalac podijelio pehare i medalje najboljima.

U najatraktivnijem natjecanju, kuhanju gulaša pobijedio najbolji kuharski par bio je iz SRD-a  Drava D. Mihaljevec (Ivan Pongrac/Ivica Kočiš), dugi su bili kuhari TK Sveta Marija (Božo Kedmenec/Dragutin Kranjec), a treći SRD-a Mrena Donji Vidovec (Nataša Granatir/Vladimir Kučan). Njihov uradak su ocjenjivali Đurđica Slamek, Ljubica Mihalac i Franjo Zvonar. Prvi par je dobio pehar i medalje, a ostali spomenuti samo medalje.

U ekipnom natjecanju kod žena pobijedile su članice KUD-a Ivan Mustač Kantor, osvojile su pehar i medalje, druge su bile članice Društva žena Amalija Kranjec Sveta Marija, a treće druga ekipa Društva žena D. Mihaljevec. Potonje dvije ekipe nagrađene su medaljama.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolja je bila Antonija Peter iz KUD-a Ivan Mustač-Kantor, drugo mjesto pripalo je Katarini Jambrešić iz Podružnice umirovljenika Sveta Marija, a treće Oksani Poljak iz 2. ekipe Društva žena D. Mihaljevec.

Kod muškaraca su u ekipnom natjecanju najbolji bili natjecatelji iz SRD-a Mrena D. Vidovec kojima su pripali pehar i medalje. Drugi su bili natjecatelji Udruge Ranč D. Mihaljevec, a treći članovi Podružnice umirovljenika Sveta Marija. Druga i treća ekipa nagrađene su medaljama. Kod muških pojedinaca najbolji je bio Mario Fundak iz SRK Klen. Drugi je bio Slavko Pongrac iz Podružnice umirovljenika Sveta Marija, a treći Miljenko Ivaci iz Udruge Ranč.

Kod članova Patke kod veterana je pobijedio Marijan Barić i osvojio zlato i butelju vina, drugi je bio Rudolf Piškor koji je osvojio srebro i butelju vina, a treći Dušan Dragić kojem je pripala bronca i butelja vina. Istim nagradama nagrađeni su i seniori kod kojih je prvi bio Dejan Kanižaj, drugi je bio Josip Kedmenec, a treći Miroslav Cenko. U fair play pobijedio je Dejan Kanižaj ispred Miljenka Horvata i Darka Pongrca.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Devedesete: Kombinacija u plavom
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.