FOTO Dani maturanata - počinje ludilo na čakovečkim ulicama

Maturanti međimurskih srednjih škola danas su počeli slaviti završetak srednjoškolskog obrazovanje. Danas smo na čakovečkim ulicama sreli učenike i učenice odjevene u domišljate i zanimljive kreacije.

Coolijada 2017. (Dani maturanata) traje od 16. do 19. svibnja, dok će se završni mimohod maturanata ulicama grada Čakovca održati u petak, 19. svibnja s početkom u 14 sati, kada će se formirati jedinstvena kolona svih maturanata kod Ekonomske i Trgovačke škole.

Završna svečanost održat će se u sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec uz nastupe raznih bendova i proglašenje najmaturanata, odnosno najmaturantice, te najoriginalnijeg razreda.

Tijekom Dana maturanata na području grada Čakovca bit će organizirane „građanske ophodnje“, koje će sačinjavati policijski službenici i roditelji učenika završnih razreda. Njihova osnovna uloga je obilazak svih lokacija na kojima će se okupljati maturanti kako bi se spriječila nepoželjna ponašanja. Isto tako policja je najavila i snimanje javnih porvšina video nazorom i to 16., 17. i 18. svibnja od 12 do 20 sati, te 19. svibnja od 12 do 24 sata.

- Kako bi obilježavanje ovih dana prošlo sa što manje neželjenih događaja, apeliramo na maturante da svojim ponašanjem i postupcima ne ugrožavaju vlastitu sigurnost, kao i sigurnost drugih građana, ne oštećuju imovinu i prekomjerno ne konzumiraju alkoholna pića, dok roditeljima skrećemo pozornost da iskoriste prava i dužnosti, te posvete dovoljno nadzora i brige svojoj djeci. Pritom, neka ih usmjere i potaknu na društveno poželjno i prihvatljivo ponašanje - poruka je iz međimurske policije.

Najbolje prijateljice iz Zagreba osmislile torbu sa sedam odjevnih predmeta koju možete kombinirati na više od 20 načina
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.