POŽARI Muškarac (32) iz Držimurca pušten na slobodu

Kako smo već pisali u utorak, 29. koloovza tridesetak minuta nakon ponoći u Maloj Subotici, Glavnoj ulici izbio je požar na terasi ugostiteljskog objekta, vlasništvo 24-godišnjaka.

>>> FOTO Piroman opet na djelu - u Maloj Subotici i Palovcu palio kafiće

U požaru je izgorjela plastična kanta za smeće, dok je djelomično nagorio plastični stol. Nešto kasnije, u Palovcu, Glavnoj ulici, izbio je požar na terasi ugostiteljskog objekta, vlasništvo privatnog poduzeća iz Čakovca.

U ovom požaru izgorjele su plastične stolice i stolovi, suncobrani te cerada nadstrešnice terase. Požar terase u Maloj Subotici vlasnik objekta sam je ugasio, dok su požar u Palovcu ugasili vatrogasci čakovečke javne postrojbe te dobrovoljnih društava Palovec i Mala Subotica.

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec obilaskom šireg mjesta događaja zatekli su 32-godišnjaka, kojeg su ga zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom, uhitili i priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Zbog iznimnog interesa javnosti i upita upućenih nama, upitali smo u PU međimurkoj koja je trenutna situacija s 32-godišnjakom i gdje se nalazi.

- Mi i nadalje u dogovoru s nadležnim državnim odvjetništvom provodimo kriminalistička istraživanja kako bi prikupili dokaze vezane uz požare na tersama ugostiteljskih objekata u Maloj Subotici i Palovcu - kažu u policiji, a na naš upit gdje je trenutno 32-godišnjak kažu da je pušten na slobodu.

Neslužbeno doznajemo da se radi o M.M. iz Držimurca koji je policiji i sudstvu od prije poznat po imovinskim kaznenim dijelima.

Prema neslužbenim informacijama koje smo uspjeli doznati, 32-godišnjak je tamošnjim mještanima dobro poznat zbog izazivanja požara, ali navodno zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom nikada nije bio kazneno prijavljivan.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

'Kubanski sendviči, janjeće lizalice i meksički kukuruz': sve to možete kušati na Zrinjevcu, a evo i zašto
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.