POMNO ISPLANIRANO Bombom pokušali ubiti muškarca, produljen im istražni zatvor

Vrhovni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu i preinačio prvostupanjsko rješenje Županijskog suda u Varaždinu kojim je ukinut istražni zatvor nad dvoje optuženih hrvatskih državljana protiv kojih je podignuta optužnica zbog kaznenog djela pokušaja ubojstva.

- Spomenutim rješenjem utvrđeno je kako i nadalje postoji opasnost da će okrivljenici ponoviti kazneno djelo slijedom čega je protiv njih produljen istražni zatvor. U istom kaznenom postupku Vrhovni sud Republike Hrvatske je već ranije u jednom navratu nakon podizanja optužnice preinačio odluku Županijskog suda u Varaždinu kojom je ukinut istražni zatvor nad okrivljenicima i produljio istražni zatvor - stoji u priopćenju DORH-a.

Okrivljenike se tereti da su 7. prosinca 2014. godine, oko 22 sata, prema zajednički stvorenom planu pokušali usmrtiti supruga okrivljenice, odnosno okrivljenik je, nakon što ga je okrivljenica SMS porukom obavijestila da je njen muž stigao kući, na ulazu u dvorište aktivirao ručnu bombu i bacio ju prema njemu. Oštećenik je pri eksploziji bombe zadobio teške tjelesne ozljede.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Inicijativa Narod odlučuje tuži nekoliko gradova jer su 'građanima uskratili osnovno ustavno pravo'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.