OPTUŽNICA Šverceri ljudima krenuli put Međimurja, no 'pali' već u Varaždinu

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 7. veljače podiglo optužnicu protiv dvojice državljana Republike Srbije (1988. i 1994.) zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

- Okrivljenike se tereti da su od 2. do 4. veljače 2018., po prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom iz Afganistana, za obećanu novčanu nagradu prevozili u svojim vozilima kroz Republiku Hrvatsku sedmero državljana Afganistana i četvero državljana Pakistana sa statusom tražitelja azila u Republici Hrvatskoj radi protuzakonitog prebacivanja u Republiku Sloveniju - stoji u priopćenju DORH-a.

Navedene su osobe preuzeli kod Osijeka i trebali su ih dovesti u neposrednu blizinu državne granice radi ilegalnog prelaska u Republiku Sloveniju kod mjesta Banfi u Međimurskoj županiji, ali su u ih policijski službenici zaustavili u Varaždinu i tako spriječili u daljnjem prijevozu.

Vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljenicima istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Zaboravili ste platiti račun pa su vas nazvali 'utjerivači' iz agencije? Evo kakav unosan biznis stoji iza svega
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.