ISTRAŽNI ZATVOR Za novčanu nagradu ilegalno prevozili azilante

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje dvojice uhićenih državljana Republike Srbije (1988. i 1994.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

- Postoji osnovana sumnja da su obojica osumnjičenika 2. i 3. veljače 2018., po prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom iz Afganistana, za obećanu novčanu nagradu prevozili u svojim vozilima kroz Republiku Hrvatsku radi protuzakonitog prebacivanja u Republiku Sloveniju sedmero državljana Afganistana i četvero državljana Pakistana koji su u Republici Hrvatskoj imali status tražitelja azila.

Policijski službenici su zaustavili i spriječili navedene osobe u ilegalnom prelasku granice u neposrednoj blizini državne granice s Republikom Slovenijom - javlja DORH.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičenicima istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Pucnjava u Utrinama: policija uhitila počinitelja
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.