FOTO Donosimo detalje teške nesreće na cesti Šenkovec - Brezje

Donosimo detalje teške prometne nesreće koja se dogodila u 8. ožujka.

- U četvrtak, 8. ožujka oko 9.15 na državnoj cesti između Šenkovca i Brezja, dogodila se je prometna nesreća u kojoj vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka 21-godišnjak sa šireg područja Općine Sveti Juraj na Bregu, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste (raskrižje, voda na kolniku) te gustoći prometa tako da može pravovremeno zaustaviti vozilo ispred svake zapreke koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti.

Zbog toga je u izbjegavanju udara u vozilo koje je bilo zaustavljeno na kolniku radi skretanja te prilikom kočenja izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom uslijed čega je došlo do zanošenja vozila i prelaska na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera i udara u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 70-godišnjak sa šireg područja Općine Štrigova. Nakon udara osobni automobil 21-godišnjaka je odbačen izvan kolnika - kažu u policiji.

Oba vozača te putnica iz osobnog automobila kojim je upravljao 70-godišnjak, 64-godišnjakinja sa šireg područja Općine Štrigova, vozilom hitne pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje će se ozljede naknadno okvalificirati.

Na mjesto događaja izašla ekipa Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca radi izvlačenja unesrećenih iz vozila.

Zbog obavljanja očevida u vremenu od 9.25 do 10.25 sati za sva vozila bila je zatvorena državna cesta broj 227 između Šenkovca i Brezja te se promet odvijao obilaznim pravcima.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Euforija i u Zagrebu: Pojedite sendvič Ronaldo, popijte koktel Suarez, a tko će pobijediti pitajte gibona Kenta
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.