DONJI VIDOVEC Mladić (25) zarezao policajca nožem po vratu

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 14. svibnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 25-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela napada na službenu osobu.

- Okrivljenika se tereti da je 26. veljače 2018. u Donjem Vidovcu, u stanju neubrojivosti zbog duševne bolesti, nakon dolaska policijskih službenika zbog dojave o njegovom nasilničkom ponašanju u obitelji, sprječavao policijskim službenicima izlazak iz službenog vozila zatvarajući im vrata svojim tijelom.

Kad su službenici uspjeli izaći iz službenog vozila, okrivljenik je nastavio pružati otpor i počeo bježati, a kad ga je jedan od službenika sustigao, okrivljenik je, tereti ga se, zamahnuo prema njemu nožem i nanio mu reznu ranu na vratu- javlja DORH.

U optužnici je predloženo da se okrivljeniku odredi prisilan smještaj prema odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama te da mu se za vrijeme trajanja postupka produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Lideri stranaka danas predlažu novu vladu Italije
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.