ZNATE LI koji su najprodavaniji auti u povijesti?

10. Chevrolet Impala - 14 milijuna
Tržište u SAD-u dominiralo je brojkama, tehnologijom, zapravo svime u svjetskoj autoindustriji mnogo godina. Zato nije iznenađenje da deseto mjesto prodaje svih vremena drži popularni Chevy srednje klase, koji se proizvodi od davne 1958. godine.

9. Volkswagen Passat – 15.5 milijuna
U prodaji od 1973. godine, Passat je postao sinonim za europsku limuzinu srednje klase. U to vrijeme bio je najveća europska limuzina, a u 44 godine proizvodnje i devet različitih generacija prodan je preko petnaest milijuna puta.

8. Ford Model T – 16.5 milijuna
Za ovaj automobil, koji se proizvodio od 1908. do 1927., odnosno nepunih dvadeset godina, pravo je čudo što se našao na ovome popisu, s obzirom da je iz proizvodnje izašao prije točno 90 godina! Uspjehu pridodaje i činjenica da tržište automobila u to vrijeme praktički nije ni postojalo...

7. Honda Accord – 17.5 milijuna
Japanska limuzina srednje klase i danas je drugi Hondin prodajni adut, godinama je Accord uživao ogroman uspjeh na Dalekom istoku, kao i u Sjedinjenim Državama, a proizvodi se ukupno 41. godinu zaredom.

6. Ford Escort – 18 milijuna
Najprodavaniji britanski, a i dugo godina najprodavaniji auto u cijeloj Europi proizvodio se od 1968. do 2000. godine. Tijekom 32 godine proizvodnje našao je put do 18 milijuna sretnih vlasnika i postao nedvojbena ikona svjetske autoindustrije.

5. Honda Civic – 18.5 milijuna
Iako je manja od velikog brata Accorda, Honda Civic na tržištu je ipak četiri godine duže. Od 1972. do danas prodala se preko osamnaest milijuna puta, time postajući najuspješni japanski hatchback svih vremena.

4. Volkswagen 'Buba' – 23.5 milijuna
Dugogodišnji najprodavaniji auto na svijetu, originalna zračno hlađena 'Buba' na tržištu je od davne 1933. godine. Devedesetih godina prošloga stoljeća Volkswagen ju je detaljno promijenio, no prodajni rezultati doprinijeli su uspjehu prvotnog modela.

3. Volkswagen Golf – 32 milijuna
Od 1974. do danas Golf je izrastao u sinonim automobila hatchback forme. Postao je najprodavaniji 'mali' auto ikada, s više od 32 milijuna primjeraka koji su našli svoje vlasnike diljem svijeta. Stekao je globalnu popularnost, a i trenutno je na tržištu jedan od najprodavanijih automobila.

2. Ford F-Series Pick Up – 40 milijuna
Da, dobro ste pročitali. Fordov pick-up koji nikad nije zaživio u Europi drži visoko drugo mjesto na popisu najprodavanijih automobila ikada. Predstavljen je davne 1948. godine, a od tada postao je najuspješniji pick-up i najprodavaniji američki automobil u povijesti, s četrdeset milijuna prodanih primjeraka.

1. Toyota Corolla – 43 milijuna
Originalna Corolla izašla je 1966. godine, te je odmah postala prvi svima pristupačan automobil koji je nudio dobru kvalitetu izrade, odličnu pouzdanost i izvanrednu ekonomičnost. Toyota je Corollom unijela pravu revoluciju u autoindustriju, tako da nije ni čudo da je najuspješniji automobil svih vremena. Corolla je donijela prijevoz 'običnome' čovjeku svojom niskom cijenom i zato je stekla toliku popularnost.

Izvor: Autostart.24sata.hr

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Bili smo na zagrebačkom festivalu posvećenom dronovima: provjerili smo zašto su industrija budućnosti
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.