Folija centar - montaža 3M zaštitnih folija na stakla

Obrt Folija centar nastao je od Pismoslikarskog atelja Ambruš osnovanog 1974. godine. Osnovna djelatnost ateljea bila je izrada idejnih rješenja, svih vrsta reklama, svjetlećih 3D natpisa, oslikavanja vozila i izloga. Sve te djelatnosti nastavljaju se i dan danas u Folija centru na adresi Brezje 16 u Lopatincu.


 

Automobil više nije luksuz, nego potreba. Svatko tko si može priuštiti automobil posjeduje bar jedan primjerak. Bilo da se radi o starijem godištu ili novom automobilu, svi dolaze sa staklima. Neki skuplji modeli dolaze čak i sa specijalnim staklima koje nude zaštitu od UV zračenja, pa čak i topline.


Međutim, još uvijek se proizvodi 98% automobila sa staklima koja nemaju apsolutno nikakvu zaštitu. Proizvođač uvijek ističe tvorničko zatamnjenje stakala. Radi se o zatamnjenju od 30% (lagano zelenskato) koje skoro svi automobili posjeduju od devedestih godina nadalje. Takvo zatamnjenje je zanemarivo i nema praktički nikakvu funkciju.


Postavljanjem 3M folija na takvu vrstu stakala unaprijeđujemo obično staklo u nešto bolje i naprednije. Folijama sprečavamo ulazak topline u automobil dok stoji parkiran ili se vozimo.


Također folije štite od štetnog UV zračenja, smanjuju blještanje, te u slučaju loma stakla zadržavaju staklo zaljepljeno u jednom komadu. Velika paleta boja i nijansi zadovoljit će i najzhatjevnije.


Imate malu bebu ili starije dijete? Folije Vam nude odličnu zaštita djece od topline, UV-a i pogotovo blještanja. Te karakteristike se  postižu klasičnom crnom serijom 3M folija koje propuštaju u vozilo 5-15% vidljive svjetlosti.Niti jedno drugo rješenje(sjenila, rolete) ne može pružiti takvu vrstu zaštite kao folije.


Želite da se u vozilo ne vidi, odnosno da možete prevoziti i ostaviti stvari u autu, a da nisu na direktnom pogledu znatiželjnika? Idealna varijanta jesu opet folije koje u vozilo propuštaju 5% vidljive svjetlosti, odnosno najtamnije.


Veliki ste zaljubljenik u automobile i želite da Vam automobil vizualno izgleda savršeno? Montaža bilo koje serije iz 3M palete propusnosti 30% ili 50% vidljive svjetlosti lagano će dodatno tonirati stakla, te će krajni rezultat biti - savršenstvo.


Naravno, ovo je samo dio karakteristika koje nude 3M folije.


Prema Pravilniku o tehničkim uvjetima vozila na cestama, nije dozvoljeno zatamnjivanje vjetrobranskog stakla, te vozačkog i suvozačkog stakla. Što ne znači da na ta stakla ne smijete postaviti foliju.


U pravilniku piše da se ta stakla ne smiju dodatno zatamniti, ali ne piše da se na ta stakla ne smije postaviti folija. Što to znači? To znači da na ta stakla smijete postaviti foliju koja je potpuno prozirna, odnosno nema nikakvog zatamnjenja.


I takva vrsta folije nudi sve gore navedene zaštite, ali naravno u manjoj mjeri. Iz iskustva znamo da je velika razlika voziti se u automobilu sa folijama nego bez njih.


Ne propustite ih posjetiti na adresi:


Folija centar
Brezje 16,
40311 Lopatinec
Tel.: 040 856 008
Fax.: 040 856 008
Mob.: 091 193 6348
www.folija-centar.com

 
PRIJE

 

POSLIJE

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Dosada? dječak se srušio na vjenčanju, nećete vjerovati što je nakon toga rekao
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.