DOBRE VIJESTI ZA VOZAČE Ovo su novosti u stanicama za tehnički pregled

Novim izmjenama u stanicama za tehnički pregled pojednostavljuje se proces registracije i odjave automobila i mijenjanja prometnih dozvola ili registraskih pločica.

'Svi poslovi prve registracije bilo novih, bilo rabljenih automobila u Hrvatskoj moći će se obaviti i do kraja završiti u stanicama za tehnički pregled', kaže Goran Pejić, iz Centra za vozila hrvatske. Dosad je to bilo poprilično složeno.

'Vlasnik vozila je morao uzeti probne tablice na tri dana, doći u stanicu obaviti tehnički pregled obaviti pripremu kompletne dokumentacije za prvu registraciju. S tim papirima i s popunjenom prometnom dozvolom trebao je otići u policijsku postaju ili upravu da mu se potvrdi prva registracija i vratiti se nazad u stanicu uzeti tablice. Tek se onda mogao voziti', objašnjava Pejić.

Složenosti sustava bili su svjesni i u MUP-u, stoga su odlučili krenuti u ove izmjene.

'Ne samo da će se rasteretiti rad službi našeg ministarstva već će se dogoditi da će našim korisnicima biti omogućen lakši, pojednostavljen postupak', kaže Marina Mandić iz MUP-a.

Uz to što će biti jednostavnije, bit će i koju kunu jeftinije, jer 'popularni' biljezi, u ovom slučaju, odlaze u povijest. A osim registracije, u stanicama za tehnički pregled bit će moguće odjaviti automobil, zamijeniti prometnu dozvolu te promijeniti registarske pločice, piše portal Dnevnik.hr.

Dormeo event povodom 15. rođendana
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.